BLANCCO TECHNOLOGY GROUP

A Blancco

Menedzselt, minősített adattörlés és diagnosztika

A Blancco a világ vezető gyártója a menedzselt, megbízható és minősített adattörlés területén. A nemzetbiztonsági szervezetek, a rendőrség, a pénzügyi szolgáltatók és a számítógép újrahasznosításával foglalkozó szervezetek első számú választása. 1997-ben alapított vállalatunk a legtöbb szakmai minősítéssel rendelkező adattörlési megoldásokat kínálja a világon.

Finn központú cégünk 14 saját irodát tart fent Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában. Szoftvereink és hardveres megoldásaink segítségével ügyfeleink mindennap több tízezer számítógépről törlik az adatokat; a Blancco Asset Manager használatával pedig minden egyes nap több tízezer hardver- és szoftverleltárt készítenek.

A Blancco magyarországi disztribúcióját és képviseletét a V-Detect Antivírus Kft. látja el elkötelezett viszonteladói segítségével.

A Blancco magyar weboldala a https://blancco.hu címen érhető el.


A Blancco lehetővé teszi

- Az automatizálható és irányított folyamatok segítségével a lehető leggyorsabb és legbiztonságosabb módon valósítható meg az adattörlés.

- Tanúsítható, auditálható jegyzőkönyv készül minden sikeres törlésről.

- A törölt adatok semmilyen technológiával nem állíthatóak helyre.

- Csökken a szervezet jogi mulasztásának kockázata, a hírnév sérülésének veszélye, valamint a vállalat számára értéket jelentő adatok kiszivárgásának esélye.

A Blancco termékei teljes mértékben eleget tesznek a biztonsági és titoktartási előírásoknak.

A Blancco adattörlési rendszere többek között NATO, Common Criteria, TÜV-Süd és CESG minősítéssel rendelkezik. Emellett a Blancco megoldását választotta az Európai Bizottság, Magyarországon pedig tesztelte a Nemzeti Biztonsági Felügyelet.

A rendszer minden törlési eseményről elektronikusan aláírt jegyzőkönyvet állít ki, mely segít a törlési események nyilvántartásában.

A Blancco segítségével elvégzett törléseket minden biztonsági audit (pl. ISO 27001) elfogadja, de még ennél is fontosabb, hogy azt az adatot, amit a Blancco töröl, semmilyen technológiával nem lehet visszaállítani.

Mivel a Blancco lehetővé teszi a leselejtezni kívánt adathordozók újraértékesítését vagy ismételt felhasználását, így lényegesen javítja az informatikai eszközök megtérülését.

Miért fontos?

A KPMG független tanulmánya szerint a biztonsági incidensek 10 százaléka a helytelen leselejtezéshez kapcsolódik: a leselejtezett adathordozókon még maradhatnak adatok, és ha ezek illetéktelen kezekbe kerülnek, az visszaélést eredményezhet. Érdekesség, hogy a helytelen leselejtezés majdnem ugyanannyi (10%) biztonsági incidenshez vezet, mint amennyit a hackerekhez kapcsolhatunk (12%).

Ismert tény, hogy az egyszerű formázás, vagy akár a Windows újratelepítése sem oldja meg ezt a kérdést: olyan megoldásra van szükség, mely a leselejtezni kívánt merevlemezek teljes területét fertőtleníti, és 100%-ban garantálja, hogy azokon semmilyen adat nem marad.

A Blancco nyilvántartási rendszere és menedzselhetősége

A Blancco 19 különböző törlési algoritmust támogat, és minden egyes kiállított jegyzőkönyvet digitális aláírással lát el, amely lehetővé teszi, hogy a jegyzőkönyv adatai ne kerülhessenek módosításra.

A Blancco jegyzőkönyveket a Blancco Management Console tartja nyilván, és teszi visszakereshetővé. A törlési folyamat végén automatikusan előálló jegyzőkönyvek egyértelmű információkat tartalmaznak arra vonatkozóan, hogy a törlést ki, mikor, milyen törlési algoritmussal végezte el, valamint tartalmazzák a fertőtlenített eszköz fizikai azonosítóit (például sorozatszámát), valamint a törlés eredményességére vonatkozó információkat.

Minden Blancco hardver teljes körűen együttműködik a Blancco szoftverekkel.